Discipliner

I 2019 har vi 9 discipliner, som du og dine kollegaer kan stille op i.

Disse er fodbold, bordfodbold, petanque, mountainbike stafet, tovtrækning, stafet-løb, mix-volley, hockey og dart.

I teksten herunder kan du læse mere om disse discipliner, primært baseret på de regler og turnerings-opstillinger vi havde i 2018. Når vi i august har nået deadline for tilmelding udsender vi et samlet informations-brev, hvor der vil være opdateret information om alle discipliner, tilmeldte hold, årets tidsplaner m.m.

Fodbold

fodbold
Strukturen afhænger af antallet af tilmeldte hold, men der spilles typisk i 2 indledende puljer, hvor alle hold i gruppen spiller en kamp mod hinanden. Disse kampe er normalt ca. 2×10 min, med en pause på ca. 2 min.

Mellem hver kamp holdes der ca. 3 min pause.

Alle deltagende hold kommer formodentligt 1 eller 2 gange til at spille 2 kampe lige efter hinanden.Hvis holdene ikke er klar, reduceres spilletiden tilsvarende. Udskiftning kun ved spilstop

Efter gruppespillet går nummer 1 og 2 fra hver pulje videre til semifinalerne. Efter semifinalerne spilles finalekampe og bronze-kamp.

Tildeling af point:

 • Vundet kamp: 3 point
 • Uafgjort kamp: 1 point
 • Tabt kamp: 0 point

Ved pointlighed gælder følgende:

 1. Indbyrdes kamp
 2. Målscore (difference)
 3. Flest scorede mål
 4. Lodtrækning

Ved uafgjort i en slutspilskamp udløses 5 straffespark til hvert hold. Derefter 1 spark til hvert hold ad gangen.

 

Stafet-løb

stafetlob

Hvert hold løber 4 omgange på den markerede rute, som er ca. 5 km i varieret terræn. Holdet bestemmer selv løber-rækkefølgen, og om én fx tager flere omgange. Holdets samlede tid bestemmer placeringen. Skift foregår ved at stafetten overrækkes til næste løber inde i målområdet. NB! Arrangørerne af Elektronik Cup kan ikke drages til ansvar for personskade. Det er den enkelte løbers ansvar at overholde alle færdselsregler.

Rutebeskrivelse:

 • Ruten starter ved Vestbjerg stadion hvorfra der løbes op mod Mejlstedvej og derefter mod øst indtil Hjørring landevej, hvor der løbes mod nord.
 • Fra Hjørring landevej drejes mod øst ad Tingvej, indtil der igen løbes nord ved Vestbjerg skovvej, hvor der holdes mod venstre det sted hvor den deler sig i 2.
 • Efter et stykke tid drejes mod vest ad Søhusevej, og der løbes over broen ved Hjørring landevej og fortsættes ad stien.
 • Der drejes herefter nedad Primulastien indtil den møder Mejlstedvej, hvor der drejes mod øst.
 • Der fortsættes ad Mejlstedvej indtil der lige efter tennisbanerne på højre hånd kan drejes til højre, og løbes mellem tennis-banerne og bygningen til venstre
 • Til sidst løbes rundt om 11-mands fodbold-banen, hvorefter målet er nået.

Der vil være markeringer af ruten undervejs med mørkeblå pile på lys blå baggrund.

Ruten kan downloades som GPX-fil.

Visning af ruten:

løbe-rute

Højdeprofil for ruten:

løb-højde-profil

 

Mix-volley

volleyball

Volleyballturneringen spilles af mix-hold, dvs. der skal mindst være 2 kvinder på banen for hvert hold hele tiden!

Turneringen spilles indledende som en ”alle-mod-alle” turnering, hvor alle hold møder hinanden én gang.
Når det er afsluttet, spiller bedste og næstbedste hold derefter mod hinanden i en afgørende finale, mens tredje- og fjerde-bedste hold spiller om tredjepladsen.

Der spilles med running score og holdene bytter banehalvdel efter hver 10. bold. Max. 3 server i træk, derefter skal det servende hold rotere og lade en ny spiller serve. En kamp vindes ved, at et af holdene vinder 25 point og samtidig har et forspring på to point til modstanderholdet

Hjemmeholdet starter til højre for dommerbordet og hjemmeholdet starter med at serve.

Der er på turneringsplanen angivet hvornår en kamp starter. Hvis den foregående kamp endnu ikke er færdigspillet afventes afslutningen af denne kamp før næste kamp starter.

Holdene skiftes til at bemande dommerbordet – turneringsplanen angiver, hvornår hvert hold skal være dommer.

Udskiftning kan ske i forbindelse med at holdet roterer positioner, eller i tilfælde af skader (lad os håbe dette ikke bliver nødvendigt). Holdene vælger selv, om de vil indskifte til position 1 eller position 4, det skal dog være samme position igennem hele kampen. Desuden skal reglen om antal kvinder på banen overholdes.

Tildeling af point:

 • Vundet kamp: 2 point
 • Tabt kamp: 0 point

Ved pointlighed gælder følgende, når de to hold til finale-kampen og kampen om 3. pladsen skal findes:

 1. Indbyrdes kamp
 2. Målscore (difference)
 3. Flest scorede point
 4. Lodtrækning

 

Bordfodbold

bordfodbold

Turneringen er normalt delt i 2 eller 3 grupper, hvor der spilles alle-mod-alle.

Holdene dømmer selv kampen. Hver kamp spilles bedst af 3 sæt og først til 5 mål. I gruppe 1 (hvor der er færre hold), kan der inden kampen aftales at der i stedet spilles bedst af 5 sæt, hvis BEGGE hold er indstillet på det.

Nummer 1 og 2 fra hver pulje går videre til semi-finalerne. Vinderne af semi-finalerne mødes i en finale, mens de to tabere af semi-finalerne mødes i en bronze-kamp. Hvis tiden er til det, kan der i semi-finaler, finalekamp og bronze-kamp inden kampen aftales, at der i stedet spilles bedst af 5 sæt, hvis BEGGE hold er indstillet på det.

Der spilles på 2 eller 3 borde af typen Garlando 5000 og turneringsbolde af typen Garlando Orange.

Bemærk: Da mange deltagere også forventes at deltage i andre discipliner, er der ikke fra starten fastsat tidspunkter for kampene, som i stedet vil blive spillet efterhånden som deltagerne har mulighed for det. Kig derfor ofte forbi bordene for at koordinere, hvornår jeres kampe kan spilles.

Tildeling af point i gruppespillet:

 • Vundet kamp: 2 point
 • Tabt kamp: 0 point

Ved pointlighed gælder følgende:

 • Indbyrdes kamp
 • Målscore (difference)
 • Flest scorede mål
 • Lodtrækning

 

Tovtrækning

tovtrakning

Tovtrækningskonkurrencen har en lang tradition i Elektronik Cup.

Hver dyst varer max. 2 minutter – en kamp består af 3 dyster. Er der ikke fundet en vinder, erklæres kampen for uafgjort.

Regler:
• Et hold skal bestå af 5 personer
• Hvert hold må max. veje 600 kg
• Man må ikke anvende fodboldstøvler
• Rebet skal føres under armen, ikke over skulderen
• Man trækker altid med front mod modstanderne
• Rebet må ikke tvindes/bindes til nogen af modstanderne

 

Mountainbike stafet

mountainbike


Bemærk: MTB-ruten og -tilgangen vil i 2019 stadig være i Hammer Bakker, men blive forbedret via dialog med repræsentanter fra deltager-firmaerne. Mere information om dette senere.

Hockey

hockey

Turneringen spilles indledende som en ”alle-mod-alle” turnering, hvor alle hold møder hinanden én gang. Hver kamp er 2×7 min, med en indlagt pause på 2 min.

Når alle indledende kampe er afsluttet, spiller bedste og næstbedste hold derefter mod hinanden i en afgørende finale, mens tredje- og fjerde-bedste hold spiller om tredjepladsen.

Regler:

 • Man må ikke slå til bolden over hoftehøjde (dvs. staven må godt befinde sig over hoften).
 • Man må ikke smide med stavene.
 • Man må ikke røre bolden med hænderne.
 • Der opfordres til at spille med briller
 • Det er tilladt at lave screeninger og at have kropskontakt, men hårde skuldertacklinger m.m. er ikke tilladt

Generelt: Husk at vi spiller for sjov, og at vi skal undgå at skade hinanden.Holdene skiftes til at bemande dommertjansen – turneringsplanen angiver, hvornår hvert hold skal være dommer. Vurderer dommeren at spillet er for voldsomt, kan der gives 5 minutters udvisning eller i værste fald udvisning resten af kampen.

Tildeling af point:

 • Vundet kamp: 3 point
 • Uafgjort: 1 point
 • Tabt kamp: 0 point

Ved pointlighed gælder følgende:
1. Indbyrdes kamp
2. Målscore (difference)
3. Flest scorede point
4. Lodtrækning

 

Petanque

Petanque

Petanque-turneringen vil bestå af et antal hold, hvor der på hvert hold er 2 eller 3 spillere, afhængigt af hvad deltagerne selv ønsker. Spillet foregår på petanque-baner tæt på klubhuset, og vil formodentligt bestå af et antal indledende puljer med alle-mod-alle kampe, efterfulgt af semi-finaler samt bronze- og finale-kampe.

Petanque er for alle, og kræver ikke meget fysik, så måske vi kan lokke kollegaer med, som normalt ikke stiller op i Elektronik Cup? :-)

 

Dart

hockey
Dart er er ny disciplin i 2019, som spilles af hold a 2 personer. Mere information om dart kommer senere.